2023.10.19

Új tulajdonos támogatja az Arriva növekedési terveit

Az Arriva Csoport a mai napon üdvözölte a Deutsche Bahn (DB) és az I Squared Capital között tervezett tranzakciót, amelynek eredményeként a Társaság tulajdonjoga 2024 folyamán átkerül az I Squared-hez, a szokványos szerződéses és jóváhagyási folyamatok függvényében.

 

Az I Squared számtalan sikeres befektetéssel rendelkezik az infrastruktúra szolgáltató vállalatok terén – az olyan energiamegoldásokat nyújtó vállalatoktól kezdve, mint az Aggreko, az olyan közlekedési és logisztikai szolgáltató vállalatokig, mint a TIP Group.

 

Fontos, hogy az I Squared olyan befektető, akit a hosszú távú, fenntartható értéket teremtő vállalkozásokba történő befektetésekről ismernek, és híres arról, hogy támogatja a vezetői csapatokat a működési teljesítmény javításában, miközben jelentős tőkét fektet be a vállalatokba, hogy támogassa a fenntartható szolgáltatásokra történő átállásukat.

 

Az Arriva az elmúlt években jelentős előrehaladást ért el, hogy erősebb, versenyképesebb vállalat legyen és az I Squared befektetése most megteremti az Arriva számára azt a lehetőséget, hogy tovább növekedjen. Az I Squared tapasztalatára, szakértelmére és befeketetési képességére építve a vállalat vezetői most új lehetőségeket tudnak teremteni az Arriva utasainak, munkatársainak és közlekedésszervező partnereinek, miközben a bolygót is védik azáltal, hogy támogatják az alacsony károsanyag-kibocsátású technológiákra történő energiaátállást.

 

A tervezett tranzakció kapcsán Mike Cooper, az Arriva Csoport vezérigazgatója megjegyezte: “Ez egy nagyszerű lehetőség az Arriva számára és egy fontos, új fejezet kezdetét is jelenti vállalatunknak. Tudom, hogy az I Squared csapata is osztja meggyőződésünket a fenntartható közlekedési szolgáltatások nyújtásában, amelyek nem csak a ma igényeire, de a holnap kihívásaira is válaszolnak.”

 

Hozzátette: “Az I Squared befektetése az Arriva Csoportba új lehetőségeket hoz számunkra és értéket teremt mindazoknak, akik fontosak az Arriva számára – munkatársainknak, bolygónknak, és mindenek felett utasainknak, akiket nap mint nap szállíthatunk.”

 

Mike Cooper végül elmondta: “Az Arriva márkára és értékeinkre a tranzakció nincs hatással, sőt, új szintre emelkednek. Izgatottan tekintünk az I Squared-del való közös munka elé és immár közös ambíciónk, hogy Európa vezető személyszállítási szolgáltatójává váljunk.”

 

Körmendi Anikó, az Arriva Hungary vezérigazgatója megjegyezte: “A mai bejelentés nagyszerű hír az egész Arriva számára és a magyar operáció számára is. Miközben bizalommal tekinthetünk a jövőbe az új tulajdonosunkkal közösen, a mai bejelentés után az általunk nyújtott szolgáltatást pont ugyanúgy folytatjuk, ahogyan eddig is. Munkatársaink ugyanazt a magas színvonalú szolgáltatást biztosítják közlekedésszervező partnereink számára is és közösségeink számára is, akiket szívvel-lélekkel szolgálunk.”

 

A Deutsche Bahn és az I Squared sajtóközleménye:

https://news.arriva.co.uk/news/deutsche-bahn-signs-agreement-to-sell-arriva-group-to-i-squared

 

Az Arriva Csoportról:

Az Arriva egy vezető személyszállítási szolgáltató Európában, mintegy 35 500 munkatársa több mint 1,5 milliárd utazást bonyolít le évente, 10 európai országban. Buszaival, vonataival, villamosaival, vízibuszaival, kerékpármegosztó és igényalapú közlekedési megoldásaival az Arriva büszkén köti össze az embereket a közösségeikkel, mindezt biztonságosan, megbízhatóan és fenntarthatóan, és minden nap egyre magasabb színvonalon. Az Arriva tevékenysége négy alapvető üzleti egységbe szerveződik: UK Bus, UK Trains, The Netherlands és Mainland Europe. Az Arriva az alábbi országokban nyújt szolgáltatást: Csehország, Egyesült Királyság, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia és Szlovénia. https://www.arriva.co.uk/