2024.07.16.

Az ArrivaBus 100 vadonatúj buszt hoz Budapestre

Az ArrivaBus adta a legjobb ajánlatot és ezzel elnyerte a Budapesti Közlekedési Központ által kiírt C2 jelű szolgáltatási tendert. Az egy hónappal korábban elnyert C4 jelű tenderrel együtt ez azt jelenti, hogy a vállalat 100 db vadonatúj csuklós autóbusszal fejleszti Budapest közösségi közlekedését. A járművek az ArrivaBus által kiszolgált dél-pesti régióban váltják a jelenlegi csuklós buszflottát. 

 

A fotón Körmendi Anikó, az Arriva Hungary Zrt. vezérigazgatója (b) és Uray Dóra, a Mercedes buszok magyarországi forgalmazója, az Omnibus Hungária Kft. vezérigazgatója (j)

Az ArrivaBus ismét fejleszti a budapesti közösségi közlekedést, hiszen a most elnyert C2 jelű, valamint az egy hónappal korábban szintén a legjobb ajánlattal elnyert C4 jelű tenderek keretében összesen 100 db, Mercedes Citaro C2G típusú csuklós autóbuszt hoz Budapestre. A szerződésekben további 15-15 db opciós jármű lehívási lehetőség is szerepel. 

 

Az ArrivaBus jelenleg MAN és Mercedes típusú szóló és csuklós buszokat üzemeltet. A 2013-ban elnyert 10 éves szolgáltatási szerződések lejárati idejük végéhez közelednek, ezért a BKK tavaly kiírta az ezek megújítását célzó tendereit. A tenderek eredményhirdetése után az autóbuszok 10 éven át tartó teljeskörű üzemeltetése és a közösségi közlekedési szolgáltatás működtetése a nyertes ajánlattevő feladata.  

 

Az Arriva a C2-es tender keretében beszerzett, saját tulajdonú autóbuszait ütemezetten, két szakaszban: 2025. június 1-én (25 db) és november 1-én (25 db), míg a C4-es tender esetében három etapban állítja forgalomba: 2025. szeptember 1-én (25 db), 2026. január 1-én (15 db) és március 1-én (10 db). A BKK-nak komplex szolgáltatást nyújtó cég arra törekszik, hogy a legkiválóbb mobilitási szolgáltató legyen Magyarországon, s hogy utasai tudják: „ez a kék busz Arriva busz”. 

 

Ahhoz, hogy ezt a szolgáltatást az Arriva a legmagasabb színvonalon láthassa el, kiemelt feladatának tartja, hogy a járművezetői szakmát igazi életpályává, vonzó hivatássá alakítsa. Ezt szem előtt tartva alakítottuk ki az autóbusz-vezetők számára létrehozott komplex toborzási és képzési programunkat. Emellett komoly hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra. Ennek részeként már jelenleg is zajlik az az elektrifikációs folyamat, amelynek eredményeként az Andor utcai telephelyünkből elektromos autóbuszok kiszolgálására alkalmas, a 21. század minden elvárásának megfelelő, modern komplexumot hozunk létre.